‘Als Wilders op tv verschijnt staan de tranen in mijn ogen’

Wilders-en-Eerdmans-200x150

Je kent ze wel, van die echte meiden. Ze zitten op de basisschool. Houden van K3 nadoen of Kinderen voor Kinderen. Ik ken er ook twee, die zijn net even anders. Die houden namelijk ook van voetbal. Net als mijn jongens. Niet per se van voetbal kijken, maar vooral van het Oranjegevoel. Net als mijn jongens. Als het ff kan, oranje prinsessenjurken aan en hup vieren. Of het nu tijdens het WK voetbal of Koningsdag is, als het volkslied maar kan worden meegezongen.

De ene is een tikkeltje hoogbegaafd en die andere heeft talent voor zang en dans. Ze wonen bij ons om de hoek en zijn de dochters van mijn collega. Die collega is ook een tikkeltje slim. Met een ‘guilty pleasure’ voor Marco Borsato. Die liedjes zingt ze bloedmooi. Wij zeggen altijd dat ze dat vaker moet doen.
Doe nu even je ogen dicht. Geef jezelf een seconde of vijftien. Hoe zien die meiden eruit? En hun moeder, mijn collega die zo mooi kan zingen? Deze oerhollandse chicks hebben, zoals zij dagelijks in de krant moeten lezen, een Noord-Afrikaans uiterlijk en hun moeder die in Rotterdam geboren is, is volgens de media Marokkaanse, omdat haar ouders daar geboren zijn. Had je dat gedacht toen je net vijftien seconden je ogen dicht had? O en ze zijn ook nog moslim, want die informatie expliciet benoemen is tegenwoordig essentieel.

Tijdens het historische dieptepunt van Wilders. Het ‘minder, minder, minder’-debacle. Zat de oudste twee van deze meiden huilend voor de buis. De verslaggever van Het Jeugdjournaal legde in kindertaal uit, wat die blonde meneer uit de Tweede Kamer had bedoeld. “Moeten wij weg mama? Maar waar moeten wij dan heen? Willen mensen ons weg hebben?” vroeg de oudste intens verdrietig.

Steeds als Wilders op TV verschijnt moet ik daaraan denken. Ik denk zij ook. Als ik daaraan denk staan de tranen in mijn ogen. Dat is dus vaak. Ik denk zij ook. Wie gaat het opnemen voor alle kinderen waar deze twee meiden symbool voor staan? In Rotterdam waande deze dametjes zich in het verleden nog veilig. Echter, de burgemeester met een diepgeworteld gevoel voor humaniteit staat er tegenwoordig in zijn college alleen voor.

Toen ik op een foto wethouder Eerdmans van Leefbaar Rotterdam olijk zag proosten met Wilders in een Rotterdams etablissement, lekker knus tussen Kerst en Oud & Nieuw, draaide mijn maag zich om. De tranen stonden nu niet alleen in mijn ogen. Er bekroop me een acuut gevoel van onveiligheid. Tijdens het Kerstreces werd ik er weer stevig aan herinnerd dat onze stad wordt bestuurd door een ‘PVV light’ genaamd Leefbaar Rotterdam en dat de PVV oprukt naar 010.

Wie gaat het opnemen voor alle kinderen waar deze twee meiden symbool voor staan? D66 en CDA ik richt me nu even tot jullie, want jullie zijn aan zet. Stop met deze schijnvertoning van een coalitie met Leefbaar Rotterdam die jullie onder de noemer #kendoe al te lang opvoeren in Rotterdam. Jullie verruilen klimaatdoelstellingen voor vluchtelingen en schrappen armoedebeleid voor een milieuzone. Kom op voor alle kinderen van Rotterdam waar deze twee meiden symbool voor staan! Laat Leefbaar Rotterdam hardop afstand nemen van het ‘minder, minder’ van Wilders. Doen ze dit niet: vraag een scheiding aan en stap uit dit mislukte huwelijk. Dan maken we daarna met elkaar de stad weer veilig. Voor alle kinderen van Rotterdam!

Geschreven door Barbara Kathmann

Categorieën: Algemeen, Opinie

Doe mee