ALV 21 november

19:30 @ Willem Smalthof 95

people-2557396_1920

Op 21 november is het weer zo ver! Dan staat de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de JS Rijnmond weer op de planning. Tijdens deze vergadering zal het huidige bestuur verantwoording afleggen over de afgelopen tijd en zal er voor bepaalde functies een nieuw iemand gekozen worden! Solliciteren kan tot een week vóór de verkiezingen (13 november). Hierna worden alle motivatiebrieven openbaar gemaakt. Voor meer informatie over de procedure kun je mailen naar de secretaris heviend@hotmail.com

Solliciteren kan via hetzelfde mailadres, met een motivatie (maximaal een A4) voor welke functie je wilt gaan. De volgende functies zijn verkiesbaar:

 

  • Voorzitter
  • Penningmeester
  • Algemeen bestuurslid (portefeuille activiteiten)

 

De ALV begint om 20.00 uur aan de Willem Smalthof 95. De agenda en de notulen zijn vooraf op te vragen.

Wat betreft een bestuursjaar bij de Jonge Socialisten Rijnmond gelden er een aantal verwachtingen in ieder geval:

  • De JS is een vereniging, voor de afdeling is het dus belangrijk dat je leden kent of leden intensief wilt leren kennen. In dat kader wordt het over het algemeen als pré gezien dat je in het verleden bij een of meerdere activiteiten bent geweest.
  • Politiek en acties zijn niet altijd ruim van tevoren te plannen, dus het is handig als je een beetje flexibel kunt zijn in je agenda en ook soms overdag of in het weekend beschikbaar bent. Zeker nu de verkiezingen voor de deur staan.

 

Ook zijn er nog functieprofielen:

Voorzitter
De voorzitter is het boegbeeld van de vereniging naar buiten toe. Hij/zij is verantwoordelijk voor het leiden van de vergaderingen, het contact onderhouden met de PvdA Rotterdam en is de algemene vertegenwoordiger van de afdeling naar buiten bij debatten en/of media. Samen met de rest van het bestuur is hij/zij ook verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten voor leden, acties, actualiteiten in de gaten houden en het algemene reilen en zeilen van de afdeling. Vanwege de aankomende gemeenteraadsverkiezingen van 2018 is het van belang dat de voorzitter duidelijke affiniteit heeft met de politiek, als wel ervaring met het onderhouden van netwerken en ervaring hebben in campagnes.

Penningmeester
De hoofdtaak van de penningmeester is om op de financiën te letten in de afdeling. De penningmeester maakt een jaarlijkse begroting voor de afdeling voor zowel de ALV als het landelijk bestuur. Hij/zij is ook verantwoordelijk voor het aanvragen van subsidies en vergoedingen voor activiteiten en leden, als wel het helpen bij het organiseren van activiteiten.

Bestuurslid met portefeuille (activiteiten)   Als bestuurslid ben je net zoals de rest van het bestuur verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten en het aanspreekpunt zijn voor leden. Echter zit er ook nog een inhoudelijke portefeuille aan vast.

 

Mocht je meer informatie willen over de functieprofielen of wil je gewoon eens met een bestuurslid praten? Dan kun je uiteraard altijd een van de huidige bestuursleden contacteren!

De ALV begint om 20.00 uur aan de Willem Smalthof 95. De agenda en de notulen zijn vooraf op te vragen.

Categorieën: Algemeen, Nieuws

Doe mee