Bestuursleden gezocht!

Op 7 mei hebben wij de bestuurswissel. Wil jij je kandideren voor een functie? Lees dan snel verder!

building-804526_1920

Op 7 mei is het weer zo ver! Dan staat de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de JS Rijnmond weer op de planning. Tijdens deze vergadering zal het huidige bestuur verantwoording afleggen over het afgelopen jaar en zal er, hopelijk, een nieuw bestuur verkozen worden! Solliciteren kan tot 30 april. Hierna worden alle motivatiebrieven openbaar gemaakt. Voor meer informatie over de procedure kun je mailen naar x.

Solliciteren kan via hetzelfde mailadres, met een motivatie (maximaal een A4) voor welke functie je wilt gaan. De volgende functies zijn verkiesbaar:

 • Voorzitter
 • Secretaris
 • Penningmeester
 • Algemeen bestuurslid (portefeuille activiteiten)
 • Algemeen bestuurslid (portefeuille campagne)
 • Algemeen bestuurslid (portefeuille communicatie / promotie)

De ALV begint om 20.00 uur aan de Willem Smalthof 95. De agenda en de notulen zijn vooraf op te vragen.

Wat betreft een bestuursjaar bij de Jonge Socialisten Rijnmond gelden er een aantal verwachtingen in ieder geval:

 • De JS is een vereniging, voor de afdeling is het dus belangrijk dat je leden kent of leden intensief wilt leren kennen. In dat kader wordt het over het algemeen als pré gezien dat je in het verleden bij een of meerdere activiteiten bent geweest.
 • Politiek en acties zijn niet altijd ruim van tevoren te plannen, dus het is handig als je een beetje flexibel kunt zijn in je agenda en ook soms overdag of in het weekend beschikbaar bent. Zeker nu de verkiezingen voor de deur staan.

Ook zijn er nog functieprofielen:

Voorzitter
De voorzitter is het boegbeeld van de vereniging naar buiten toe. Hij/zij is verantwoordelijk voor het leiden van de vergaderingen, het contact onderhouden met de PvdA Rotterdam en is de algemene vertegenwoordiger van de afdeling naar buiten bij debatten en/of media. Samen met de rest van het bestuur is hij/zij ook verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten voor leden, acties, actualiteiten in de gaten houden en het algemene reilen en zeilen van de afdeling. Vanwege de aankomende Europese Verkiezingen is het van belang dat de voorzitter duidelijke affiniteit heeft met de politiek, als wel ervaring met het onderhouden van netwerken en ervaring hebben in campagnes.

Secretaris & vicevoorzitter
De secretaris is ook tevens de vicevoorzitter van de vereniging. Samen met de voorzitter houdt hij/zij de actualiteiten in de gaten en de gang van zaken in de afdeling. Tevens behoort het schrijven van de nieuwsbrief tot de taken van de secretaris, als wel notuleren tijdens vergaderingen en het aanspreekpunt voor leden. Net zoals elk ander bestuurslid is hij/zij verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten.

Penningmeester
De hoofdtaak van de penningmeester is om op de financiën te letten in de afdeling. De penningmeester maakt een jaarlijkse begroting voor de afdeling voor zowel de ALV als het landelijk bestuur. Hij/zij is ook verantwoordelijk voor het aanvragen van subsidies en vergoedingen voor activiteiten en leden, als wel het helpen bij het organiseren van activiteiten.

Bestuurslid met portefeuille   Als bestuurslid ben je net zoals de rest van het bestuur verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten en het aanspreekpunt zijn voor leden. Echter zit er ook nog een inhoudelijke portefeuille aan vast. Zo heb je de portefeuilles:

 • Activiteiten
 • Campagne
 • Communicatie / promotie

Mocht je meer informatie willen over de functieprofielen of wil je gewoon eens met een bestuurslid praten? Dan kun je uiteraard altijd een van de huidige bestuursleden contacteren! Ook hebben we op 9 april een bestuursinteresseborrel om 20.00 uur in Proeflokaal Faas.

De ALV begint om 20.00 uur aan de Willem Smalthof 95. De agenda en de notulen zijn vooraf op te vragen bij Hevien.

Categorieën: Uncategorized