campagne update

in aanloop naar de provinciale-, waterschaps- en Europese verkiezingen

urban-438393_1920

Beste leden,

Voor u ligt de eerste campagne update in aanloop naar de provinciale-, waterschaps- en Europese verkiezingen in maart en mei 2019! Op deze plek willen we jullie overigens voortaan maandelijks op de hoogte houden van allerlei activiteiten. Dit zullen updates rondom campagne betreffen, maar ook zullen we jullie informeren over inhoudelijke activiteiten, opvallende zaken en andere plannen die ons bezighouden en jullie aandacht verdienen. Jullie input hierbij is uiteraard altijd van harte welkom.

Nu hoor ik jullie denken: het is nog lang geen maart of laat staan mei, november is nog niet eens voorbij! Dan kan ik jullie vertellen dat desondanks dit feit de voorbereidingen omtrent de aankomende trilogie aan verkiezingen allang begonnen is. Simpelweg omdat de komende verkiezingen zo ontzettend belangrijk zijn. De frisse wind die door de partij waait heeft een positieve flow gecreëerd die we vast moeten houden. Effectief campagne voeren houdt hierbij in dat we ons niet slechts kunnen permitteren om de laatste loodjes voor de finish te vlammen, ook de ruime periode ervoor moeten we constant weten te presteren.

Maar hoe staan we er dan momenteel voor? Allereerst is er een campagne commissie 2018 – 2019 opgezet en is halverwege mei van dit jaar een start gemaakt met een eerste bijeenkomst. Zo zijn de primaire stappen gezet. Maanden verder hebben we inmiddels tal van bijeenkomsten en een Heidag eind september achter de rug waar we als campagne commissie met elkaar in gesprek zijn gegaan om te praten over de campagne, om ons te laten informeren en om elkaar te inspireren. Tegelijkertijd zijn er toen ook knopen doorgehakt als het gaat om inhoudelijke thema’s zoals wonen, werk en onderwijs. Daarmee is gedurende de maand oktober een begin gemaakt met het vormgeven van verkiezingsprogramma’s (verkiezingsprogramma ‘Wonen, werken, leven: Zeker in Zuid-Holland’).

Daarnaast zijn de mooie kandidatenlijsten voor de verkiezing van de Provinciale Staten, Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard en Hoogheemraadschap Delfland begin deze maand vastgesteld (Kandidatenlijst PvdA Provinciale Staten Zuid-Holland 2019-2023; Kandidatenlijst PvdA Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard 2019-2023Kandidatenlijst PvdA Hoogheemraadschap Delfland 2019-2023). Als klap op de vuurpijl hebben we een nieuwe lijsttrekker voor de Eerste Kamerfractie gekozen! Onze ledenraadpleging heeft gesproken: Mei Li Vos wordt onze aanvoerder in de Eerste Kamer. Mei Li is een geweldige lijsttrekker met een indrukwekkende staat van dienst. Met haar als lijsttrekker zullen onze idealen ook vanuit de Eerste Kamer overtuigend gaan gelden.

Tot slot is het nog het vermelden waard om te vertellen dat we betrokken waren bij de gemeenteraadsverkiezingen 2018 in de Hoeksche Waard. Tijdens deze campagne hebben we met Mark de Koning onder andere Numansdorp en Oud-Beijerland voor ons proberen te winnen. Het heeft helaas niet tot het gewenste resultaat geleid. We zijn met twee zetels in de nieuwe raad gekomen. Maar absoluut geen reden tot teleurstelling, in de toekomst liggen nog volop mogelijkheden waarin we gaan voor het hogere doel: zeker zijn van betaalbaar wonen, werken en leven in Zuid-Holland!

 

Wij gaan elkaar zien, rode groet!

Ghislain Noorlander, Bestuurslid Campagne.

Wil je ook meedenken en meedoen met de campagne? Aanmelden kan via: ghislain.noorlander@gmail.com

Categorieën: Uncategorized

Doe mee