Democratisch licht schijnt in Rotterdam

Blog van Bob den Ouden, penningmeester

50014442_2451233191557790_9097601500208693248_n

Beste leden,

Het is alweer een maandje geleden, maar op 11 december vond in de Raadszaal de finale van het Grootjongerendebat plaats. Vanuit heel Rotterdam en omstreken kwamen toen jongeren van deelnemende scholen naar het stadhuis om te debatteren over de toekomst van Rotterdam. Het was voor mij de eerste keer dat ik het van dichtbij mocht meemaken en ik overdrijf niet als ik zeg dat het fantastisch was om te zien met hoeveel passie er door sommige deelnemers gedebatteerd werd. Echt een hele mooie dag waar je als JS’er spontaan vertrouwen in de toekomst van krijgt.

Dat kwam natuurlijk niet als vanzelf tot stand. Met stichting LOKAAL en andere vrijwilligers ben ik heel wat scholen langs gegaan om daar leerlingen te interesseren voor politiek door samen met hen het Politieke Spel te spelen (een soort simulatie van de gemeenteraad). Ook daar viel het me op hoe bloedfanatiek er soms gedebatteerd en onderhandeld wordt. Ik wil niet zeggen dat ze uiteindelijk allemaal in de Rotterdamse politiek belanden, maar een JS’er mag dromen toch?

Over Rotterdamse politiek gesproken; onze burgemeester vierde deze maand zijn jubileum aangezien hij nu tien jaar burgemeester van onze stad (en een beetje van onze partij, maar vooral onze stad) is. Dat konden wij als JS Rijnmond natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan en dus was het voor ons op jacht naar een cadeautje. Uiteindelijk hebben we hem de meest toffe PvdA-sweater ooit gegeven (bestaan er eigenlijk andere PvdA-sweaters?). Volgens mij was hij er heel blij mee, en ik kan hem eerlijk gezegd al zien zitten als hij na een lange dag burgemeesterwerk doen thuiskomt. Stropdas af, trui aan, kop thee erbij, heerlijk.

Ook onze eigen debatavond van deze maand was trouwens weer heel leerzaam. De vertegenwoordigers van het manifest Vrij Links kwamen namelijk langs om met ons te debatteren over secularisering en islamitische achtergronden binnen de Nederlandse sociaaldemocratie. Mocht je je debatvaardigheden willen aanscherpen of meepraten over sociaaldemocratische onderwerpen houd dan vooral onze activiteitenpagina in de gaten!

 

Tot op onze volgende activiteit, ik zie jullie daar!

Bob den Ouden

Penningmeester

Categorieën: Algemeen

Doe mee