Hak de wortels die angst voeden in 2016 door

Wortels-snijden-200x150

Nog enkele uren en we laten het jaar 2015 definitief achter ons. Op zo’n dag als vandaag sta je even stil en kijk je terug op wat je in 2015 achter wilt laten en wat je mee wilt nemen in het volgende jaar. Voor ons als bestuur is 2015 een mooi jaar geweest. Het aantal actieve leden is gegroeid en de activiteiten die we hebben georganiseerd worden steeds professioneler opgezet. Daarnaast hebben we dit jaar een aantal mooie samenwerkingsverbanden gehad. Tevreden kunnen we dan ook terugkijken naar het behaalde resultaat, maar ik kijk eigenlijk liever vooruit. Wat gaat 2016 ons brengen?

Een aantal dingen weten we helaas zeker. Zo zal terreur meer dan ooit het leven van alle dag beïnvloeden. ‘What happens in the Middle East, does not stay in the Middle East’, zal ongetwijfeld ook in 2016 van kracht blijven. Dat raakt ook ons, ikzelf merk bijvoorbeeld dat ik net even anders in de metro zit. Ik ben oplettender en schrik sneller van doodnormale zaken. Echter blijf ik ferm van mening dat angst je leven niet mag bepalen. Aan de andere kant ben ik ook van mening dat die angst niet gevoed hoeft te worden, iets waar rechtse politici zich graag voor lenen.

2016 Moet niet het jaar van angst worden, want dat zou ons bestaan uitzichtloos maken. Hoop doet leven en die hoop vind ik bijvoorbeeld bij de organisatie van de Rotterdamse variant van de Gay Parade en Restaurant van Harte die zich inzet tegen armoede en eenzaamheid. Als bestuur hebben we ons in 2015 meerdere keren als vrijwilliger ingezet, samen met leden willen we dat ook in 2016 doen. Natuurlijk is politiek nuttig, maar het moet altijd constructief bijdragen aan de samenleving.

Laat 2016 daarom het jaar worden waarin we constructief bijdragen aan de samenleving. Hier in ons eigen Rotterdam. Namens het bestuur van de Jonge Socialisten in de Partij van de Arbeid afdeling Rotterdam wens ik allen die dit lezen een doelvol en constructief 2016 toe!

Met rode groet,

Ruben Smit
Namens het bestuur van de Jonge Socialisten in de PvdA regio Rijnmond

Categorieën: Opinie

Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten