Het Rotterdamse coalitieakkoord: een spuug in het gezicht van alle Rotterdammers.

Reactie van de JS Rijnmond op het Rotterdamse coalitieakkoord

website_artikel_visual_reactie_Tekengebied 1

Een korte samenvatting:

Het tekort aan studentenwoningen in Rotterdam bedraagt momenteel 22.000. De nieuwe coalitie reageert hierop met het bouwen van 400 studentenwoningen p/j. Niet alleen fors te weinig, maar zelfs 100  p/j minder dan in het vorige college.

Daarnaast worden de vergunningseisen voor verkamering versoepeld; hierdoor wordt verhuur voor beleggers en huisjesmelkers aantrekkelijker.

De klimaatambities van Rotterdam zijn teruggeschroefd naar wat minimaal wettelijk wordt verplicht door de Rijksoverheid.

Er wordt 60 miljoen euro geinvesteerd in veiligheid: 4 miljoen naar preventiemiddelen zoals jeugdwerk, 56 miljoen naar repressie, waaronder het gebruik van mosquitos om jongeren op  aangewezen locaties te weren.

Vluchtelingen met een verblijfsvergunning verliezen het recht op urgentie voor sociale huurwoningen. De gemeente wilt geen 

extra opvangsplekken gaan realiseren. 

45% van de nieuwe woningen worden gebouwd in de prijsklassen hoog-en topsegment, buiten het bereik van het overgrote deel van de Rotterdamse inkomens.

Ondanks alle beloftes over een eerlijke genderbalans, bestaat de nieuwe groep wethouders uit 10 mannen en 1 vrouw.

Voor de te vele Rotterdammers die nog met armoede en schulden kampen, worden het nog vier onprettige jaren.

De manier waarop de coalitie praat over financiële zelfredzaamheid is niets anders dan een excuus om mensen de hulp te weigeren waar ze recht op hebben, alsof geldnood hebben een keuze is.

Beste D66, VVD, DENK & Leefbaar: Rotterdam verdient beter.

Categorieën: Uncategorized

Doe mee