Interview Ryan Vos #9 Kandidaat Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Interview door Berber de Bruin met de nummer 9 van de PvdA Rotterdam

Schermafbeelding 2022-03-14 om 17.55.12

Wat voor soort dingen doe je graag in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd ga ik graag naar festivals. Ik vind het heerlijk om met vrienden even te ontsnappen aan de waan van de dag. Ook heb ik al meer dan tien jaar een seizoenskaart bij Feyenoord. Ik ben dan ook iedere thuiswedstrijd in de Kuip te vinden. Daarnaast voetbal ik nog in een vriendenteam bij SDV en doe ik graag leuke dingen met mijn vriendin. Genoeg te doen dus.  

 

Denk je dat je welshe afkomst invloed heeft gehad op de manier waarop je naar politiek kijkt?

Nee dat denk ik niet. Mijn Welshe afkomst heeft geen grote rol gehad in mijn opvoeding. Het was meer gewoon leuk omdat we eens in de zoveel tijd naar Wales gingen. Mijn moeder woont al vanaf haar tweede in Nederland. Mijn ouders zijn allebei opgegroeid op Zuid. Dat heeft meer invloed gehad op de manier waarop ik naar politiek kijk dan het land waar mijn moeder geboren is. 

 

Wat vind je het mooiste aan Rotterdam?

Ik vind heel veel mooi aan Rotterdam! De Kuip, de statige singels in Blijdorp en natuurlijk het Stadhuis. Maar als ik moet kiezen wat ik het allermooist vind, dan kies ik voor de Rotterdammers. De humor en de veerkracht van Rotterdammers kan ik echt van genieten. 

 

Ben je altijd al geïnteresseerd geweest in politiek of kwam dat pas nadat je voetbalcarrière voorbij was?

Ik ben altijd wel geïnteresseerd geweest in politiek. Mijn interesse is alleen pas echt tot bloei gekomen toen ik stopte met voetballen. Ik voetbalde vier/vijf keer per week dus er was niet veel tijd voor iets anders. Toen ik stopte besloot ik dat ik mezelf maatschappelijk wilde inzetten en ben ik lid geworden van de PvdA. Eigenlijk ben ik toen direct bestuurslid van JS Rijnmond geworden en zo verder de partij ingerold. 

 

Wat merk je zelf van het woonprobleem in Blijdorp ? 

Ik woon met twee vrienden in een prima woning in Blijdorp. Eerlijk gezegd hebben wij zelf niet veel te klagen. De prijs/kwaliteit verhouding is goed en over het algemeen pakt de huisbaas problemen goed aan. De problemen zie ik meer bij vrienden van mij. Zo heeft een oud huisgenoot van mij een huis gekocht in Blijdorp en hij moest 60.000 euro boven de vraagprijs bieden. Dat is natuurlijk te gek voor woorden!  

 

TIjdens deze campagne heb je geprobeerd om met zoveel mogelijk Rotterdammers een persoonlijk gesprek te voeren. Hoe gaat het nu daarmee en wat is het bijzonderste verhaal wat je tot nu toe gehoord hebt?

In alle eerlijkheid is er niet veel van die gesprekken terecht gekomen. De teller is blijven steken op 263 gesprekken. De doelstelling van 900 gesprekken heb ik gesteld toen ik nog een andere baan had. Vanaf januari ben ik voor de PvdA Rotterdam gaan werken en is al mijn tijd opgeslokt door de campagne van de partij. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, een bijdrage leveren aan het grotere geheel is ook super mooi!

 

Categorieën: Uncategorized

Doe mee