JS-Rijnmond is blij dat BBB-regeling in Rotterdam blijft bestaan!

864x486-200x150

De Jonge Socialisten in de PvdA Rijnmond zijn blij dat uitgeprocedeerde asielzoekers toegang blijven houden tot Bed, Bad en Brood. Volgens de JS-Rijnmond werd tijdens een recent bezoek aan de Pauluskerk, waar veel uitgeprocedeerden opgevangen worden, het belang van deze regeling nog eens flink onderstreept! Voorzitter Ruben Smit: “Iedereen heeft recht op een humaan bestaan.” Door het besluit van het kabinet wordt er nu structureel geld vrijgemaakt vanuit het Rijk, waar dit geld eerst nog door de gemeente Rotterdam opgehoest moest worden. 

Toch is de JS-Rijnmond niet blij met alle passages uit het akkoord. Zo vindt de afdeling het onterecht en immoreel dat gemeentes die niet tot de grote vijf (Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven) behoren gekort worden op de structurele bijdragen vanuit het Rijk. Ook is het nog onduidelijk wat er gebeurt met ‘illegalen’ die niet mee willen werken aan hun uitzetting. Volgens het huidige akkoord heeft deze groep mensen geen recht op de BBB-regeling. De Jonge Socialisten delen de mening van de rapporteur van de Verenigde Naties dat het een “overduidelijke schending van de mensenrechten” is om deze mensen niet ook een bestaansminimum te garanderen.

Categorieën: Integratie, Nieuws

Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten