Kandidaatstellingsbrief Andrej Josic

13316808_943336985765142_7331796849429064067_o

Aanstaande donderdag (19-01-2017) zullen wij afscheid nemen van Vera Raaijen als secretaris. Op de uitgeschreven vacature heeft alleen Andrej Josic gereageerd. Hieronder is zijn kandidaatstellingsbrief te lezen!

Verder is iedereen vanaf 19.30 uur van harte welkom voor de Algemene Ledenvergadering op de Willem Smalthof 95. Vergaderstukken kunnen worden opgevraagd bij Lars via lars@jsrijnmond.nl

———————————————————————

Beste leden van de JS Rijnmond,

 

Mijn naam is Andrej Josic en ik wil mij graag kandideren voor de positie van secretaris in het afdelingsbestuur. Ik ben nog niet heel bekend in de afdeling en ik woon ook nog maar net in Rotterdam (ik studeer hier sinds dit collegejaar), maar na het zien van de vrijgekomen vacature kon ik het niet laten om dit aan te grijpen als de ultieme kans om actief te worden binnen de afdeling en ook mijn steentje bij te dragen aan deze vereniging en deze afdeling. Ik ben gemotiveerd om te leren en ik heb enorm veel zin om dit te doen!

De reden daarvan zit hem toch wel in het feit dat ik zeer geïnspireerd ben door de sociaaldemocratie. De kloof in kansen tussen arm en rijk, laag- en hoogopgeleid wordt alsmaar groter en groter. Naar mijn inziens een enorm foute ontwikkeling. Afijn, leden van de JS zijn de laatste mensen die ik zou moeten uitleggen waarom dat zo is. Nu de verkiezingen er aan zitten te komen en de sociaaldemocratie in redelijk zwaar weer verkeert motiveert dat mij juist om zelf actief mee te doen. Ik zou het enorm gaaf vinden om met de jongeren van de PvdA aan de slag te gaan met de campagne in Rotterdam en de omgeving. Ik wil dat we trots kunnen zijn op onze normen en waarden, op onze partij en vooral ook op de Jonge Socialisten.

Als secretaris zou ik daarnaast nog een aantal specifieke dingen willen doen. In deze tijd is het namelijk erg moeilijk om mensen nog actief en geïnteresseerd te krijgen in politiek, een vakbond of politieke partij. Als oud voorzitter van scholierenvakbond he LAKS heb ik ondervonden hoe lastig het af en toe kan zijn om mensen te binden en volle zalen te trekken. Ik zou mij als secretaris -ondanks de korte periode- heel erg willen focussen hierop. Ik zou eens goed willen bestuderen hoe dat anders kan en hoe we van de JS Rijmond een grote en actieve afdeling kunnen maken.

Ik hoop dat ik kan rekenen op jullie steun. Ik heb er in ieder geval heel erg veel zin in en ik wil dat we er de komende tijd hard tegen aan gaan richting de verkiezingen!

Groetjes, Andrej

———————————————————————

Categorieën: Uncategorized

Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten