Kandidaten bestuur 2017 – 2018

meetings-1149198_1920

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op woensdag 10 mei zal hopelijk een nieuw bestuur verkozen worden. De volgende kandidaten hebben zich gemeld:

– Voorzitter: Andrej Josic
– Secretaris: Hevien Dahly
– Penningmeester: Martijn Morsink
– Algemeen Bestuurslid (campagne): Ghislain Noorlander
– Algemeen Bestuurslid (activiteiten): Reda de Meyer

Lees hun motivatie in de onderstaande brieven!

Voorzitter – Andrej Josic

Beste leden,

Mijn naam is Andrej Josic. Op dit moment ben ik eerstejaars student economie aan de Erasmus Universiteit. Sinds januari zit ik als vervangend secretaris in het bestuur. Maar juist nu ik net een beetje echt ingewerkt ben zijn er alweer verkiezingen. Ik wil enorm graag door. Ik wil mij graag kandideren als voorzitter van onze afdeling.

Het was de afgelopen periode geen pretje om een sociaaldemocraat te zijn. Maak je geen zorgen, ik ga in deze brief niet een van de oneindig aantal analyses doen over waarom de sociaaldemocratie in moeilijke tijden verkeert. Feit blijft wel dat we het zwaar hebben. In dit dieptepunt, of beter gezegd dal is het daarom belangrijker dan ooit tevoren dat iedere sociaaldemocraat weer mee gaat doen. Wij als jongeren zijn verschrikkelijk belangrijk voor de partij. Daar zal ik jullie echt niet van te hoeven overtuigen. Maar realiseer je dat de afgelopen Tweede Kamerverkiezing slechts 13% (!) van het PvdA electoraat onder de 35 jaar was. Vergrijzing is dan nog niet eens het echte probleem. Ontgroening is het echte grote gevaar. Het is nu de tijd voor de Jonge Socialisten Rijnmond om een poging te wagen die ontgroening een halt toe te roepen.

Ik herhaal, onze plek binnen de partij is echt verschrikkelijk belangrijk. Er zijn landelijk gelukkig al een tal van mooie initiatieven om jongeren een sterkere positie te geven binnen de partij. Wat onze afdeling in het bijzonder betreft zou ik mij als voorzitter graag hard maken voor onze invloed binnen de PvdA Rotterdam. Om heel eerlijk te zijn heb ik niet altijd het gevoel dat onze plek vanzelfsprekend is tussen de leden van de PvdA (met de welbekende mastodonten…). En dat komt echt niet omdat er ook maar iemand binnen de partij is die onze inbreng onwenselijk vindt. Nee, het wordt simpelweg weleens vergeten.

Een belofte die ik naar jullie zou willen maken is dat ik mij als voorzitter kei en keihard zal inzetten voor onze plek. Ik zal de PvdA Rotterdam dag in dag uit blijven herinneren aan onze plaats en waar moet zelfs onze plek opeisen. Ik wil vooral in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 overal Rotterdamse Jonge Socialisten hebben. In de ALV, commissies, de campagne en op de lijst. Gewoon overal.

Maar daar hoort ook verantwoordelijkheid bij. Tegelijkertijd moeten wij als Jonge Socialisten Rijnmond onze eigen zaakjes ook beter op orde krijgen. Het is al een miljoenmiljard keer gezegd maar er is simpelweg meer activiteit nodig. Met het nieuwe bestuur wil ik dan ook binnen een maand een plan presenteren met een nieuwe aanpak om de activiteit binnen onze afdeling te garanderen. Alles zal door het nieuwe bestuur uit de kast moeten worden getrokken om die activiteit te vergroten. Maar ook moeten we op dat niveau met de volwassenen mee kunnen doen. Wat mij betreft gaan we ons nog meer focussen op het trainen en inhoudelijk aan de slag gaan met de leden.

Ik sta te popelen om aan de slag te gaan met het nieuwe bestuur. Al deze grote uitdagingen die voor ons liggen die sterken mij persoonlijk in mijn motivatie en ambitie. Ik heb er veel vertrouwen in. Hopelijk hebben jullie dat ook in mij.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben dan hoor ik dat erg graag. Dat mag en kan ook voor de ledenvergadering. Uiteraard ook tijdens (of erna). Dank voor het lezen en hopelijk tot gauw!

Andrej Josic

Secretaris – Hevien Dahly

Beste leden van JS Rijnmond,

Na bijna een jaar lid te zijn van de Jonge Socialisten wil ik mij middels deze brief vol enthousiasme kandideren voor de functie secretaris binnen het JS-bestuur van Rijnmond. Als aanstaande student aan de Erasmus Universiteit lijkt het me meer dan geweldig om in de tijd naast mijn studie iets te kunnen betekenen voor onze afdeling.

Nog voor mijn lidmaatschap bij de JS heb ik op verschillende manieren geprobeerd verandering teweeg te brengen in de soms voor sommige mensen moeilijke wereld waarin wij leven. Door mij in te zetten als vrijwilliger bij onder andere het Verhalenhuis en SAMEN010 en door eens in de zoveel tijd op te treden als ambassadeur van de IkBlijfHier Groep van Defence For Children, heb ik met veel plezier ervaren hoe het is om op te komen voor mensen die het hard nodig hebben. En mensen bij wie het even tegenzit, daar zijn er nog steeds te veel van, helaas. Gelukkig biedt de sociaaldemocratie genoeg ideeën om kansen te creëren voor wie dan ook om zo samen vooruit te komen. Hoewel een deel van onze kiezers drieënveertig dagen geleden afstand van die gedachte heeft genomen, heb ik de moed niet in mijn schoenen laten zakken. Integendeel! Aangezien de gemeenteraadsverkiezingen om de hoek staan te wachten, is nu het perfecte moment om samen hard door te knokken, opdat we het vertrouwen van de afgehaakte kiezer terugwinnen!

Het afgelopen jaar heb ik veel kunnen meekijken bij het huidige bestuur en heb ik onder andere kunnen zien hoe strijdlustig onze afdeling is geweest bij het Woonreferendum in november. Het inspelen op de lokale politiek wil ik graag voortzetten, als het kan een stuk frequenter en in samenwerking met andere PJO’s. Verder zal ik als secretaris per telefoon een kennismakingsgesprek hebben met elk lid van onze afdeling. Ik hoop hiermee de slapende leden wakker te maken en de al actieve leden nog actiever te maken. Vooral nu in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen is het meer dan belangrijk om alle rode vrienden uit de stad en wijde omgeving te mobiliseren, zodat we samen een goede campagne kunnen voeren om de vernedering van maart minder pijnlijk te maken.

Ten slotte vind ik het belangrijk dat meer jongeren een zekere politieke bewustwording ontwikkelen. Om dat doel te bereiken, heb ik het idee om scholieren en MBO’ers een rondleiding in het gemeentehuis aan te bieden namens de JS. Zo zullen we bij deze doelgroepen interesse in politiek opwekken, zodat ook zij de handen uit de mouwen steken voor onze mooie partij.

Hopelijk heb ik jullie voor nu genoeg geïnformeerd over hoe ik mij wil inzetten voor de afdeling. Graag zie ik jullie op woensdag 10 mei in het partijkantoor, zodat ik in levenden lijve mijn motivatie kan toelichten. Mochten er dringende vragen zijn opgedoemd in de tussentijd, schroom dan niet om mij even een berichtje te sturen op Facebook!

Met rode groet,
Hevien

Penningmeester – Martijn Morsink

Kameraden,

Via deze brief wil ik mij graag kandidaat stellen voor de functie penningmeester in het nieuwe bestuur van de Jonge Socialisten Rijnmond. Mijn naam is Martijn Morsink en ik ben 23 jaar. Ik ben student Geschiedenis aan de Erasmus Universiteit en ik woon in Rotterdam.

Sinds 2015 ben ik lid van de PvdA, omdat ik me meer wilde gaan inzetten voor de sociaaldemocratische idealen. Dit jaar maakte ik kennis met de afdeling Rotterdam en met de JS Rijnmond. Ik ben ervan overtuigd dat er met de idealen van de partij nog heel veel te winnen valt in Rotterdam en omstreken en in Nederland, ook na het grote verlies van de partij. Ik denk dat het daarvoor zeer belangrijk is dat jongeren opstaan en een nieuw geluid laten horen binnen de partij, zeker nu de gemeenteraadsverkiezingen alweer voor de deur staan. Wij als jongeren kunnen de partij van frisse ideeën voorzien voor de aanstaande verkiezingen. Daar wil ik graag aan bijdragen binnen het bestuur van de JS Rijnmond.

Het komende jaar zal de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen een belangrijke rol spelen. Door mijn stage bij het team Vereniging & Campagne bij het landelijk partijbureau van de PvdA heb ik kennis en vaardigheden opgedaan die van waarde kunnen zijn gedurende de komende bestuursperiode. Naast de campagne wil ik mij als bestuurslid onder meer inzetten voor meer samenwerking met de afdeling Rotterdam. De JS kan samen met de afdeling veel activiteiten organiseren, veel de straat op gaan en zo een groot publiek bereiken. Als penningmeester neem ik graag de verantwoordelijkheid op me om de financiën binnen de afdeling in goede banen te leiden.

Ik zie het als een eer en een uitdaging als ik plaats mag nemen in het bestuur voor het komende jaar!

Met een sociale groet,
Martijn Morsink

Algemeen Bestuurslid (campagne) – Ghislain Noorlander

Beste Jonge Socialisten,

Met veel genoegen ben ik onlangs lid geworden van Jonge Socialisten Rijnmond. Hoewel ik me lang afzijdig heb gehouden van de politiek en die vaak alleen op wetenschappelijke manier heb geprobeerd te benaderen, vond ik het nu de hoogste tijd om me er actief mee bezig te houden om uiteindelijk mijn eigen invloed te kunnen uitoefenen. Zelfs als dit in eerste instantie op geringe schaal zal moeten zijn. Uiteindelijk gaat het om veel zaken die zowel direct als indirect betrekking hebben op mij als individu.

Allereerst ben ik met mijn bachelor politicologie en een master politieke economie aan de Universiteit van Amsterdam breed opgeleid en heb ik affiniteit gekregen met sociaal-politieke en economische fenomenen. Daarnaast geloof ik heilig in jongeren en hun toekomst; naast ruim 4 jaar het verzorgen van individueel bijles, examentrainingen en lentescholen, ben ik sinds augustus 2016 werkzaam als stagiair docent maatschappijleer. Hierbij geef ik les aan de bovenbouw havo en vwo van mijn oude middelbare school. Ik merk bij mezelf de drang om deze jongvolwassenen te motiveren en ze zo snel mogelijk te betrekken bij (lokale) politieke besluitvorming en processen. Een functie als algemeen bestuurslid (campagne) zie ik daarom als mooie opstap om mijn doel hierin enigszins te bereiken. Tenslotte wil ik tijdens deze zware tijden voor de PvdA met de Gemeenteraadsverkiezingen voor deur op welke manier dan ook mijn steentje bijdrage als het gaat om vernieuwing en inspiratie. Hierbij wil ik intellectueel geprikkeld worden door leren om te gaan met het herkennen van kansen, het signaleren van knelpunten en het gebruiken van relevante informatie om oplossingen te formuleren.

Kortom, als kersverse afgestuurde, wil ik graag mijn verworven kennis en competenties vertalen naar een maatschappelijke bijdrage, grotendeels gericht op de toekomst van jongeren. En waar kan ik een beter begin maken dan bij mijn eigen partij, in mijn eigen mooie karakteristieke stad? Het antwoord is duidelijk.

Met vriendelijke groet,
Ghislain Noorlander

Algemeen Bestuurslid (activiteiten) – Reda de Meyer

Beste leden,

Ik ben Reda de Meyer en zou graag voor de tweede keer willen solliciteren naar de post van Algemeen Bestuurslid, gericht op het organiseren van activiteiten. Een aantal van jullie zullen mij kennen van het huidige bestuur. Ook in dit bestuur heb ik deze functie vervuld.

Ik kan me het nog goed herinneren, april 2016. Ik was ongeveer tweeënhalve maand lid van deze mooie beweging. Opeens zag ik een melding op mijn telefoon verschijnen. Ik was door Florentine getagd in een bericht. Ik opende Facebook en zag gelijk de vacature van het bestuur: DRINGEND TWEE ALGEMEEN BESTUURSLEDEN GEZOCHT, stond er in koeienletters. Ik als twee maanden oud rood groentje ben hier meteen op in gesprongen.

Dus hierbij Florentine, bedankt voor deze aanrader!

In het afgelopen jaar heb ik vele zoete en enkele bittere ervaringen opgedaan. Van het mogen uitnodigen van kamerlid Mohammed Mohandis tot het bezoeken van de 2kamer met een groep enthousiaste socialisten.

Voor het nieuwe bestuursjaar zou ik graag contact willen leggen met de socialistische jongerenafdeling van onze zuidenburen. Ook zou ik graag activiteiten willen ontwikkelen omtrent groenprojecten, zoals een bezoek aan het getransformeerde Tropicana, en de jonge creatievelingen van het Oude Noorden. Daarnaast wil ik vergroening en meer aandacht voor duurzaamheid een plek proberen te geven in het PvdA-programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Ik hoop jullie volgende week te zien op de Algemene Ledenvergadering,

Samen sterk voor morgen!
Reda de Meyer

 

Categorieën: Uncategorized

Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten