Kandidaten bestuursjaar 2018-2019

Lees snel verder om te weten wie zich hebben gekandideerd!

skyline-1601187_1920

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op woensdag 12 juni zal hopelijk een nieuw bestuur verkozen worden. De volgende kandidaten hebben zich gemeld:

  • Voorzitter: Martijn Morsink
  • Secretaris: Hevien Dahly
  • Penningmeester: Bob den Ouden
  • Algemeen bestuurslid (politiek): Nick van der Ende
  • Algemeen bestuurslid (leden en activiteiten): Amhar Syakib
  • Algemeen bestuurslid (campagne): Ghislain Noorlander

Lees hun motivatie in de onderstaande brieven!

 

Functie voorzitter – Martijn Morsink

Geachte leden,

Een jaar waarin veel is gebeurd: de gemeenteraadsverkiezingen, leerzame activiteiten en vooral ook heel veel gezelligheid. In dit jaar ben ik van de functie penningmeester doorgeschoven naar de functie van voorzitter. Als voorzitter heb ik dit jaar heel veel geleerd, heel veel mensen leren kennen en ben ik nog meer betrokken geraakt bij onze vereniging, zowel de bij JS als de PvdA Rotterdam. Ik kijk met trots terug op de maanden dat ik voorzitter ben geweest, zo zijn we erg betrokken geweest bij de campagne voor de Gemeenteraadsverkiezingen en is de sfeer binnen de afdeling altijd erg goed geweest. Ik zal de geweldige karaokeavond tijdens het kerstdiner dan ook niet snel vergeten.

Voor het komende jaar wil ik mij weer kandideren voor het voorzitterschap van de JS Rijnmond. Na de verkiezingen was er optimisme en veel energie voor de toekomst. Om de PvdA weer verder te helpen speelt de JS een cruciale rol. Wij zijn als jonge leden de toekomst van de partij. Daarom vind ik het zo belangrijk dat juist nu, met de energie en het optimisme van na de verkiezingen, kan worden doorgepakt, dat wij als jongeren meer ons politieke geluid laten horen. Wij kunnen dat geluid laten horen als we actief op zoek gaan naar de thema’s die voor de jongeren in Rotterdam spelen en daar dan een sociaaldemocratische boodschap aan verbinden. Naast de politieke invulling voor het komende jaar vind ik het belangrijk dat er ook genoeg gezelligheid is binnen de afdeling. Daarom zal de maandelijkse borrel in stand gehouden worden, waar er gedronken en gezongen kan worden. Een ander belangrijk punt is de samenwerking met andere PJO’s. Het afgelopen jaar hebben we een aantal activiteiten georganiseerd met andere jongerenpartijen. Dit was naar mijn mening zeer positief en in het komend jaar zullen we kijken hoe we die samenwerking weer kunnen gaan invullen.

Het lijkt mij een eer om nog een jaar de voorzitter van deze geweldige afdeling te mogen zijn. Ik hoop op jullie steun!

 

Gegroet,

Martijn

 

Functie algemeen bestuurslid (politiek) – Nick van der Ende

Geachte kameraden van de Jonge Socialisten in de PvdA te Rotterdam-Rijnmond,

Vertrouwen, sociaal, strevend voor een gelijkwaardige start en een aanknopingspunt voor verbinding; één echte sociaaldemocraat in hart en nieren. Zomaar een paar eigenschappen en talenten die het nieuwe algemeen bestuurslid van de Jonge Socialisten in de PvdA te Rijnmond zou moeten bezitten om het aankomend politiek jaar tot een succes te maken. Ik heb deze eigenschappen en talenten in huis om die ambitie samen met mijn medebestuursleden en leden (kameraden) van de Jonge Socialisten te Rijnmond waar te maken. Middels deze brief wil mijn motivatie hiervoor onderbouwen.

Afgelopen zomer heb ik het besluit genomen om mij actiever in te zetten voor mijn politieke standpunten en idealen. Ik ben lid geworden van de Jonge Socialisten en reeds in het begin van het nieuwe politieke jaar 2017-2018 bij meerdere activiteiten van de Jonge Socialisten aanwezig geweest. Weliswaar nerveus in het begin, voelde ik mij al snel welkom en vertrouwd tussen een groep mensen die hetzelfde ideaal nastreven als ikzelf.

Ik wil graag deze warmte voor de (nieuwe) leden van de Jonge Socialisten te Rotterdam Rijnmond verder doorzetten met het aankomend bestuur. Door de (nieuwe) leden zich welkom en gehoord te laten voelen; een vriendengroep waarin iedereen zich thuis en verbonden voelt door de sociaal-democratie die wij allen zo dierbaar achten. Een groep waarin iedereen kan discussiëren over onderwerpen/politiek die zij achten nauw aan het hart te hebben liggen. Bij eerdere activiteiten was ik – de ene keer des te meer dan de ander – ruimschoots (in niet al te overdreven en sarcastische termen) aanwezig. Ik ben een zeer sociaal persoon en een makkelijk aanspreekpunt voor iedereen. Iemand die met zijn passie voor de sociaal-democratie graag aan de slag wilt gaan om er een onvergetelijk mooi politiek jaar van te maken!

Graag wil ik jullie allen bedanken voor je aandacht en overweging, en tot bij de Algemene Ledenvergadering op 12 juni waar ik graag mijn motivatie voor de liefhebbers nog eens toelicht.

Met vriendelijke groet,

Nick van der Ende

 

Functie penningmeester – Bob den Ouden

Beste Jonge Socialisten,

Sinds een jaar ben ik nu lid van de Rijnmondse afdeling van de Jonge Socialisten. Al was politiek voor mij altijd al een groot interessegebied. Na een lange periode als toeschouwer aan de zijlijn heb ik besloten dat dat voor mij niet genoeg is, en dat ik op een meer actieve wijze wil bijdragen aan het politieke debat. Ik ben bij de Jonge Socialisten binnengelopen omdat ik van dichtbij wilde zien hoe de partij waarmee ik ideologisch het meest overeenkom op campagne ging voor de gemeenteraadsverkiezingen, en of ik daar mijn bijdrage aan kon leveren. Terugkijkend kan ik hier nu bevestigend op antwoorden. Naast alles dat ik gedurende de campagne geleerd, gezien en gedaan heb tijdens de campagne was het voornamelijk de onverwachte kick die ik kreeg van het uitdelen van rozen op een grauw metrostation tijdens Valentijnsdag dat mij heeft doen beseffen dat ik hier op mijn plaats ben.

Daarom wil ik mezelf graag kandideren voor de functie van penningmeester binnen het nieuw te vormen bestuur. Door de huidige positie van de PvdA zullen wij het financieel ook iets rustiger aan moeten gaan doen, en die taak wil ik graag op mij nemen. Naast mijn interesse in de politiek studeer ik ook economie en de budgettaire uitdaging om het komende bestuursjaar met minder middelen meer te bereiken spreekt mij erg aan. Door met een kritische blik te kijken naar wat werkt en niet werkt binnen de vereniging hoop ik op die manier bij te dragen aan de vernieuwing en ontwikkeling van de Jonge Socialisten, zonder dat onze waarden daarbij in het gedrang komen.

Juist nu het ons niet komt aanwaaien wil ik er alles aan doen om te zorgen dat onze vereniging een fantastisch jaar tegemoet gaat. Daarvoor hoop ik op jullie steun en vertrouwen.

Bob den Ouden

 

Functie algemeen bestuurslid (campagne) – Ghislain Noorlander

Beste kameraden,

Na ruim een jaar te hebben samengewerkt met mijn mede-bestuursgenoten achter en voor de schermen in dit mooie bestuur van de Jonge Socialisten Rijnmond, kan ik alleen maar concluderen dat ik dit met veel genoegen heb gedaan. Vandaar mijn wens om nog een jaar door te gaan, als dit mag van jullie.

Allereerst, wat heb ik afgelopen jaar allemaal gedaan en beleefd als algemeen bestuurslid campagne? Het is een ware opsomming: verschillende strategiebesprekingen tijdens het zomerreces, campagne- en kernteambijeenkomsten vanaf begin september tot aan D-Day eind maart; daarvoor in de kandidatencommissiestelling deelgenomen om een prachtige lijst samen te stellen voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018;

daarna met de leus: ‘Where is the love in onze stad?’, als bestuur de campagne afgetrapt; de HartTegenHard-beweging was geboren. Niet veel later waren de roemruchte stickers  verspreid door de stad.  Met onze zelfgemaakte spandoek hebben we vervolgens gemarcheerd tegen de schreeuwers in Rotterdam tijdens de manifestatie van Geert Wilders in het centrum van Rotterdam. Valentijnsdag was voor ons een uitgelegen kans om onze liefde verder te verspreiden. Grote rozen kleurden de campus rood. We hielden het welgeteld vijf minuten vol, voordat de beveiliging ons vriendelijk doch dringend verzocht de Erasmus Universiteit te verlaten. Daar hield het echter niet bij op; we waren ook aanwezig bij de Museumnacht met een groot hart voor onze art. We liepen mee met de ‘Mars tegen de armoede’ en bouwden een kamer op het stadhuis tot een pittoresk Airbnb-paleisje om aandacht te vragen voor betaalbare starterswoningen. Bovenstaande is slechts een greep uit de vele uitgevoerde acties tijdens afgelopen campagnetijd.

Maar het werk is nog lang niet af, graag wil ik daarom nog verder helpen bouwen aan een goede voortzetting. Voor de deur staan nieuwe verkiezingen: de provinciale- en waterschapsverkiezingen in maart 2019 en de verkiezingen voor het Europees Parlement in mei 2019. Deze verkiezingen zijn ontzettend van belang. We hebben als PvdA laten zien dat we weer in de lift zitten, een nieuwe flow gaat door de partij. Een positief verhaal die we willen en moeten doorzetten.  Want uiteindelijk ben ik trots op Rotterdam. Onze diversiteit van jong en oud, hoog- en anders opgeleid, Noord- en Zuid- Rotterdammers van alle kleuren en talen maakt ons uniek. Zoals ik al eerder dit jaar in een campagneblog schreef: ik wil Rotterdam, Rotterdammer, Rotterdamst. Een goed begin daarbij is het halve werk.

 

Functie algemeen bestuurslid (leden en activiteiten) – Amhar Syakib

Hooiii

Naar aanleiding van ons gesprek ben ik geïnteresseerd geraakt in de functiealgemeen bestuurslid activiteiten.

De Jonge Socialisten is een organisatie waar ik graag deel van uit zou willen maken en mijn bijdragen aan zou willen leveren. De aard van het werk spreekt mij aan en ik solliciteer graag naar deze functie.

Tijdens mijn huidige functie als bestuurslid activiteiten  heb ik aan veel verschillende activiteiten georganiseerd zoals debat training, Holi Festival, rondleiding Alliantie Westkruiskade & Pauluskerk. verder heb ik ook deelgenomen een aantal projecten zoals Project Stage Alliantie & Werk aan de Kade deze projecten  biedt kansen aan jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt maar ook aan jongeren die minder moeite ervaren met het vinden van een stage.

Het lijkt me leuk om deze ervaring samen met de JS nogmaals te delen.  Verder ben ik van plan om meer samen met JS een bezoek te organiseren met verschillende stichtingen in Rotterdam om hiermee ons netwerk te vergroten. Een goed netwerk biedt kansen en kennis. Het delen van kennis vormt de kern van sociaaldemocratie.

Daarnaast wil ik ook aantal activiteiten organiseren zodat jongerensteeds meer maatschappelijk en politiek betrokken.

Hiermee kunnen we leuke gesprek gaan voerenmet jongeren over verschillende onderwerpen zowel landelijk als regionaal.

Graag kom ik in een persoonlijk gesprek een toelichting geven op mijn sollicitatie.

Ik zie je reactie met veel belangstelling tegemoet.

 

Met vriendelijke groet,

Amhar Syakib

 

Functie secretaris – Hevien Dahly

Beste leden van de Jonge Socialisten,

Hierbij wil ik graag mijn motivatie kenbaar maken voor het komende bestuursjaar. Na een jaar te hebben meegedraaid in het huidige bestuur, zit het er voor mijn gevoel nog niet op en al helemaal niet als secretaris.

Het afgelopen bestuursjaar. Als ik die drie woorden in mijn hoofd herhaal, deze opschrijf en uitspreek, speelt zich een lange film versneld af in mijn hoofd. Gedachten, gevoelens en gebeurtenissen van al hetgeen dat we beleefden (of wilden beleven) als bestuur doemen dan op. Maar geen zorgen hoor: hiervoor klinkt waarschijnlijk dramatischer dan ik daadwerkelijk bedoel. Uiteindelijk kijk ik met een big smile terug op al onze bezigheden, hoeveel tijd en energie deze ook mochten vergen. ‘s Ochtends op het Centraal Station flyeren, de kandidatenlijst van de gebiedscommissies samenstellen, ‘s nachts de nieuwsbrieven aan de leden schrijven: zomaar een paar activiteiten waar ik me mee bezig heb gehouden en waar ik graag mee door zou willen gaan als ik het mandaat krijg op de algemene ledenvergadering.

Hopelijk zien we elkaar op dinsdag 12 juni!

 

Rode groet,

Hevien

Categorieën: Uncategorized

Doe mee