Kandidatenlijst Bestuur 2021/2022

startup-593341_1920

Op basis van de sollicitaties is de kiescommissie tot het volgende voorstel gekomen;

Voorzitter – Sandro Kovacic
Sandro is vorig jaar begonnen bij de afdeling als bestuurslid politiek en heeft deze rol met verve vervuld. Naast het burgerraadslidmaatschap bij de PvdA Krimpenerwaard is Sandro dit jaar ook nog verantwoordelijk geweest voor het organiseren van onze debattrainingen en heeft hij onze politieke koers bepaald met het schrijven van meerdere opiniestukken. Nu de functie van voorzitter vrijkomt heeft deze bestuurskundestudent grootse plannen om Rijnmond naar een hoger plan te trekken. Voor hem staan drie onderwerpen daarin centraal; 1. leden meer ruimte geven om bij te dragen door het oprichten van commissies, 2. professionalisering van de afdeling, dat betekent dat een zichtbare JS met een sterke mening, 3. niet vergeten dat gezelligheid óók erg belangrijk is.

Secretaris en vicevoorzitter – Renske Heringa
Eerst was ze bestuurslid campagne en nu heeft ze zich gekandideerd voor de functie van secretaris. In het vorige bestuur was deze Willem de Kooning-alumni altijd al de ster met de visuals, dus niemand meer geschikt om de nieuwe bestuursleden voor communicatie en campagne onder haar hoede te nemen in onze strijd voor een zichtbare afdeling. Zowel online als offline. Heeft afgelopen jaar de kar getrokken bij het opzetten van onze actiegroep en is druk bezig geweest met ons eerste Vrouwen-in-politiek evenement waar ze zeker een vervolg aan wil geven.

Penningmeester – Anne de Vries
Anne was vorig jaar al penningmeester, en vond de financiën van de afdeling zó mooi dat hij er graag nog een jaar mee doorgaat. Gelukkig maar, want nog nooit was de boekhouding in Rijnmond zo goed geordend als onder deze man. Dat mag ook wel, als student econometrie heeft hij namelijk wel voor hetere boekhoudkundige vuren gestaan. Kan tot op de cent nauwkeurig zijn én het grote plaatje overzien.

Campagne – Ahmed Hafez
Met Ahmed hebben we iemand die al vaker actief de straat op is gegaan voor onze vereniging. Niet alleen stond hij vooraan toen we gingen flyeren voor de Tweede Kamerverkiezingen, ook nam hij de taak op zich om namens de JS in de organisatie van de NietMijnSchuld-mars in Rotterdam plaats te nemen. Ervaringen die goed van pas zullen komen bij de organisatie van de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar.

Politiek – Said Orafa
Overkomen uit het oosten van het land om hier rechten te studeren. Said viel direct op door zijn actieve deelname bij de debattraining en zijn ellenlange betogen op de borrels dit jaar. Komt uit een politiek activistisch nest en heeft daar een grote interesse in en enthousiasme voor politiek aan over gehouden. Verdedigt zijn politieke mening standvastig maar respectvol, wat zeker handig gaat zijn wanneer binnen onze afdeling de politieke lijnen uitgezet moeten worden.

Maatschappij – Veroniek Visser
Veroniek is zelfs voor een Jonge Socialist maatschappelijk betrokken, en dat komt mooi uit aangezien ze zich voor bestuurslid maatschappij kandideert. Ze is net klaar met haar studie en heeft besloten om wiskundejuf te worden. Kan vrij fel ageren tegen onrechtvaardige situaties, of nog erger, mensen die het fout hebben. Gaat graag op zoek naar manieren waarop de afdeling Rijnmond een steentje bij kan dragen aan de samenleving.

Communicatie – Wouter Boender
Wouter wil dat de stem van de jongere gehoord wordt. Daarom komt hij graag komend jaar het bestuur versterken als lid communicatie. Als het aan deze bestuurskundige ligt moet de hele stad (en daarmee ook al onze leden) weten waar we mee bezig zijn. Hij gaat inzetten op duidelijke en heldere communicatie, zowel binnen als buiten onze vereniging.

Categorieën: Bestuur