Nieuw bestuur gezocht

JS Rijnmond zoekt een nieuw bestuur

startup-593341_1920

JS Rijnmond is op zoek naar nieuwe bestuursleden! Het bestuur is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de afdeling. Het wordt hoe dan ook een bijzonder bestuursjaar met de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 in het vizier. Heb jij interesse in één van de onderstaande posities stuur dan jouw motivatiebrief naar js rijnmond kiescommissie 

Het sturen van de motivatiebrieven kan tot 1 juni

JS Rijnmond is op zoek naar kandidaten voor de volgende functies:

Voorzitter:
De voorzitter is het boegbeeld van de afdeling naar buiten toe. Hi/zij is verantwoordelijk voor het leiden van de vergaderingen, het contact onderhouden met de PvdA Rotterdam en is de algemene vertegenwoordiger van de afdeling naar buiten bij debatten en/of media. Samen met de rest van het bestuur is hij/zij ook verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten voor leden, acties, actualiteiten in de gaten houden en het algemene reilen en zeilen van de afdeling. Vanwege de aankomende Tweede Kamerverkiezingen is het van belang dat de voorzitter duidelijke affiniteit heeft met de politiek, als wel ervaring met het onderhouden van netwerken en ervaring hebben in campagnes.

Secretaris & vice voorzitter:
De secretaris is ook tevens de vice voorzitter van de afdeling. Samen met de voorzitter houd hij/zij de actualiteiten in de gaten en de gang van zaken binnen de afdeling. Daarnaast behoort het schrijven van de nieuwsbrief tot de taken van de secretaris als wel notuleren tijdens vergaderingen en het aanspreekpunt voor leden. Net zoals elk ander bestuurslid is hij/zij verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten.

Penningmeester:
De hoofdtaak van de penningmeester is om op de financiën te letten in de afdeling. De penningmeester maakt een jaarlijkse begroting voor de afdeling voor zowel ALV als het landelijk bestuur. Hij/zij is ook verantwoordelijk voor het aanvragen van subsidies en vergoedingen voor activiteiten en leden, als wel het helpen bij het organiseren van activiteiten.

Communicatie:
De belangrijkste taak van het bestuurslid communicatie is de communicatie naar buiten uit. Zo zorg je er voor dat de social mediakanalen bij worden gehouden, de website wordt gevuld en onderhouden en help je secretaris bij het versturen van de nieuwsbrief. In deze rol ondersteun je tevens het bestuurslid campagne ten tijden van de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 op het gebied van communicatie.

Politiek:
Het bestuurslid politiek zet de politieke lijn van JS Rijnmond uit. Dit houdt in dat het bestuurslid de gemeenteraad, Provinciale Staten en de landelijke politiek volgt. Daarnaast is het zijn of haar taak om de kennis te laten maken met politiek en politieke vaardigheden te laten ontwikkelen. Denk hierbij aan het organiseren van debattrainingen en evenementen met politici. Ook ben je verantwoordelijk voor het vormen van het politieke gezicht van de afdeling, bijvoorbeeld door opiniestukken te schrijven om de mening van JS Rijnmond te ventileren.

Maatschappij: 
Met zijn of haar poten in de modder weet het bestuurslid maatschappij precies wat er in de samenleving afspeelt. Als bestuurslid maatschappij is het je taak om leden kennis te laten maken met Rotterdam. Je zorgt ervoor dat onze vereniging goed verbonden blijft met Rotterdamse organisaties die zich inzetten voor de stad.

Campagne: 
De hoofdtaak van het bestuurslid campagne is het voorbereiden en uitvoeren van de rol van de JS Rijnmond bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2021. De verkiezingen zijn immers het moment om jongeren te interesseren voor politiek. In je rol werk je samen met het campagneteam van de PvdA om jongeren een plek te geven binnen de verkiezingscampagne. Tevens ben je als bestuurslid campagne, samen met het bestuurslid communicatie, verantwoordelijk voor de communicatie omtrent de campagne.

 

Categorieën: Uncategorized