Oproep: Nieuw Bestuur Gezocht

De JS Rijnmond is op zoek naar nieuwe bestuursleden. Elk jaar, hebben de leden de kans om te solliciteren op het bestuur van de vereniging.

Nieuw bestuur

Heb jij frisse nieuwe ideeën? Denk jij het beter te kunnen of, wil je dat de JS Rijnmond een nieuw pad inslaat? Bekijk dan de functies en solliciter voor het bestuur!

Voorzitter

De voorzitter is het boegbeeld van de afdeling naar buiten toe. Hi/zij is verantwoordelijk voor het leiden van de vergaderingen, het contact onderhouden met de PvdA Rotterdam en is de algemene vertegenwoordiger van de afdeling naar buiten bij debatten en/of media. Samen met de rest van het bestuur is hij/zij ook verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten voor leden, acties, actualiteiten in de gaten houden en het algemene reilen en zeilen van de afdeling. Vanwege de aankomende gemeenteraadsverkiezingen is het van belang dat de voorzitter duidelijke affiniteit heeft met de politiek, als wel ervaring met het onderhouden van netwerken en ervaring hebben in campagnes. Als voorzitter ben je het visitekaartje van de vereniging en het eerste aanspreekpunt voor leden, organisaties en het bestuur.

Tijdsbesteding: Ongeveer 10 uur per week

Secretaris
De secretaris is verantwoordelijk voor de interne communicatie van de afdeling. Samen met de voorzitter houd hij/zij de actualiteiten in de gaten en de gang van zaken binnen de afdeling. Daarnaast behoort het schrijven van de nieuwsbrief tot de taken van de secretaris als wel notuleren tijdens vergaderingen en het zijn van een aanspreekpunt voor leden. Net zoals elk ander bestuurslid is hij/zij verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten. Daarom is het belangrijk dat je als secretaris communicatief sterk bent, snel kan schakelen en kan organiseren.

Tijdsbesteding: Ongeveer 8 uur per week

Penningmeester

De hoofdtaak van de penningmeester is om op de financiën te letten in de afdeling. De penningmeester maakt een jaarlijkse begroting voor de afdeling voor zowel ALV als het landelijk bestuur. Hij/zij is ook verantwoordelijk voor het aanvragen van subsidies en vergoedingen voor activiteiten en leden, als wel het helpen bij het organiseren van activiteiten. Het is daarom belangrijk dat je goed overzicht kan houden. Tevens moet je assertief kunnen zijn op momenten waarop het van je wordt gevraagd.

Tijdsbesteding: Ongeveer 8 uur per week

Campagne
De hoofdtaak van het bestuurslid campagne is het voorbereiden en uitvoeren van de rol van de JS Rijnmond bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. De verkiezingen zijn immers hét moment om jongeren te interesseren voor politiek. In je rol werk je samen met het campagneteam van de PvdA om jongeren een plek te geven binnen de verkiezingscampagne. Tevens ben je als bestuurslid campagne, samen met het bestuurslid communicatie, verantwoordelijk voor de communicatie omtrent de campagne. Als bestuurslid campagne sta je in contact met verschillende politici en hun organisatie teams. Het is daarom belangrijk dat je representatief en toegankelijk bent. Daarnaast moet je goed kunnen schakelen en samenwerken omdat je in verschillende afdelingen en teams werkt.
Tijdsbesteding: Ongeveer 6 uur per week

Communicatie

Als bestuurslid communicatie zorg je voor alle communicatie naar de leden. Je hebt verschillende taken zoals het schrijven van de nieuwsbrief, de website en social media bijhouden en contact opnemen met leden en organisaties. Een ander deel van je functie bestaat ook uit het organiseren van evenementen en deelnemen aan activiteiten namens de JS Rijnmond. Per week ben je maximaal 5 uur bezig met je taken voor de JS Rijnmond, dit is exclusief deelnemen aan de activiteiten die jezelf hebt georganiseerd voor de JS Rijnmond.

De kwaliteiten van een bestuurslid communicatie zijn leergierig, flexibel en creatief. Je bent namelijk constant aan het leren over nieuwe thema´s en topics die politiek relevant zijn, ook moet je snel kunnen schakelen en bereid zijn om adhoc dingetjes voor de JS te doen, vandaar de flexibiliteit. Uiteraard is creatief zijn ook een belangrijke kwaliteit in deze functie, je moet je politieke boodschap meerdere keren, op verschillende manieren naar buiten brengen.

Tijdsbesteding: Ongeveer 6 uur per week

Maatschappij

Met zijn of haar poten in de modder weet het bestuurslid maatschappij precies wat er in de samenleving afspeelt. Als bestuurslid maatschappij is het je taak om leden kennis te laten maken met Rotterdam. Je zorgt ervoor dat onze vereniging goed verbonden blijft met Rotterdamse organisaties die zich inzetten voor de stad.

De kwaliteiten voor het bestuurslid maatschappij bestaan uit communicatief sterk zijn en verbinding maken. In deze functie zorg je ervoor dat de leden in contact komen met organisaties in de stad, tevens ben je ook het aanspreek punt voor die organisatie. Omwille van die taken moet je dus communicatief sterk zijn en de verbindingen kunnen leggen. Tevens moet je de leden een nieuwe ervaring bijbrengen.

Tijdsbesteding: Ongeveer 6 uur per week

Politiek
Het bestuurslid politiek zet de politieke lijn van JS Rijnmond uit. Dit komt o.a. tot uiting door het schrijven van opiniestukken. Daarnaast is het faciliteren van debattrainingen en het organiseren van discussieavonden ook een kerntaak. De leden in contact brengen met PvdA politici behoort hierin meegenomen te worden. Tot slot is het ook belangrijk om de lokale, provinciale en landelijke PvdA te volgen.

De kwaliteiten voor het bestuurslid politiek zijn is: nieuwsgierig en communicatief sterk. Je volgt de nieuwste politieke ontwikkelingen op lokaal en landelijk niveau. Ook moet je nieuwe onderwerpen kunnen aanbrengen, vandaar de nieuwsgierigheid. Je bent ook verantwoordelijk voor het delen van dat nieuws met het bestuur en de leden, vandaar het stukje communicatief sterk zijn.

Tijdsbesteding: Ongeveer 6 uur per week

WWil je solliciteren? Neem dan contact op met de kiescommissie via: kiescommissie@jsrijnmond.nl

Tags: , ,

Categorieën: Bestuur

Doe mee