PvdA-jongeren in actie voor een socialer en eerlijker Rotterdam

De Jonge Socialisten (JS), de jongerenorganisatie gelieerd aan de PvdA, strijdt voor een eerlijker en socialer Rotterdam. Voorzitter Sandro Kovacic (24) van de Jonge Socialisten Rijnmond, overhandigde hun sinterklaaseisen aan de PvdA-fractievoorzitter Co Engberts.

WhatsApp Image 2021-12-05 at 18.38.02

Rotterdam De Jonge Socialisten (JS), de jongerenorganisatie gelieerd aan de PvdA, strijdt voor een eerlijker en socialer Rotterdam. Voorzitter Sandro Kovacic (24) van de Jonge Socialisten Rijnmond, overhandigde hun sinterklaaseisen aan de PvdA-fractievoorzitter Co Engberts. 

De Sinterklaaseisen bevatten zes eisen die JS Rijnmond met oog op de gemeenteraadsverkiezingen van aankomend jaar – werkelijkheid wilt zien worden. Daarmee wordt volgens Kovacic Rotterdam opener, duurzamer en bovenal socialer. ‘Er valt wat voor te zeggen dat in zo’n welvarend land als Nederland bij lange na niet iedereen dezelfde kansen krijgt in het leven. We moeten naar een samenleving waarin iedereen een fatsoenlijk leven kan leiden, niet alleen degenen met privileges.’

‘Het zijn hele terechte wensen van JS Rijnmond. We staan op de drempel van stevige verandering, weg van het liberale marktdenken. Het is belachelijk hoeveel je voor een woning moet betalen als je begint aan je zelfstandig leven. Jongeren moeten we weer perspectief geven. Daar gaan we keihard aan werken’, aldus PvdA-fractievoorzitter Engberts.

In veel gemeentes spelen grote problemen op. De klimaatcrisis en de wooncrisis zijn daar voorbeelden van. Neem het grote aantal sociale huur dat gesloopt is. Dankzij de PvdA is er minder gesloopt dan eerder gepland was. ‘Nu is het tijd dat bij nieuwbouwprojecten 40% sociale huur de norm wordt. Daarnaast moeten er specifieke studentenwoningen komen. Wonen is een recht, geen privilege.’ stelt Kovacic.

De jongeren zijn het erover eens, het is tijd voor verandering. De politiek moet altijd de gezondheid van de mens bovenaan zetten, want aan de gezondheid van de mens hangt geen prijskaartje.

Zes eisen:

  • Bouw elk jaar 1000 studentenwoningen
  • Zorg voor 40% sociale huur bij nieuwbouw
  • Mensen t/m 140% van het sociaal minimum krijgen recht op inkomensregelingen
  • Versnel het isolatieproces door leningen te verschaffen aan woningbouwcorporaties
  • Realiseer gratis bijles op school
  • Beperk het aanbod van private zorgaanbieders en verminder de marktwerking in de jeugdzorg

______________________________________

Categorieën: Nieuws

Doe mee