Terugblik bestuursjaar 2019 – 2020

Groepsfoto_studio

Nu het nieuwe bestuur net is aangetreden en vol goede moed aan het nieuwe bestuursjaar is begonnen, is het een mooi moment om terug te kijken naar het vorige bestuursjaar. Een jaar met bijna alleen maar hoogtepunten als je het ons vraagt! Het jaar begon met een geslaagde kennismakingsbarbecue aan de Kralingse Plas. Kort daarna volgden de Europese Parlementsverkiezingen. Ondanks dat het bestuur nog niet heel veel invloed had op de campagne, behaalde de PvdA wel een prachtig resultaat onder leiding van Frans Timmermans. Een betere start hadden we ons niet kunnen wensen na jaren van verkiezingsnederlaag na verkiezingsnederlaag. Als bestuur merkten we dat de partij, mede door deze overwinning, weer in de lift zat. Daardoor mochten we maandelijks tientallen nieuwe leden verwelkomen.

Als bestuur deden we uiteraard ons best om de nieuwe leden zich welkom te laten voelen. Zo probeerden we ieder nieuw lid persoonlijk welkom te heden middels een belletje of een appje. Daarnaast heetten we nieuwe leden welkom door ze uit te nodigen voor een van de edities van het wethoudersdiner in het mooiste gemeentehuis van Nederland. Ook waren er de inhoudelijke evenementen. De maandelijkse discussie was er om de deelnemers te laten verdiepen in een onderwerp en er over in discussie te gaan, er is een start gemaakt met een maandelijkse debattraining onder leiding van voormalig PvdA Tweede Kamerlid Duco Hoogland en we maakten verschillende uitstapjes naar bijvoorbeeld de haven en de World Ocean Cleanup Day. Natuurlijk stond het jaar ook bol van gezellige avonden zoals het kerstdiner in samenwerking met de afdeling Den Haag/Leiden, de karaokeavond in Salon Tropica en de talloze borrels op het Willem Smalthof. De JS zou de JS niet zijn als er geen actie gevoerd werd. Wat ons betreft springen de klimaatmars tijdens de Wereldhavendagen en (de poging tot) kamperen op het Domplein er uit wat actievoeren betreft.

Ondanks dat het jaar door Corona uit is gegaan als een nachtkaars wilt het bestuur 2019/2020 iedereen bedanken die heeft geholpen om het afgelopen jaar tot een succes te maken. We hopen dat jullie het jaar ook als een succes hebben ervaren. Zoals jullie waarschijnlijk weten gaan Jade, Bob en Ryan nog een jaartje door. Adem gaat zich op andere dingen focussen maar zal ongetwijfeld nog vaak bij JS Rijnmond te vinden zijn!

Rode groet,

Jade, Bob, Adem en Ryan

Categorieën: Bestuur