Het bestuur

Wij zijn een politieke jongerenorganisatie die graag duidelijk wil maken dat je bezig houden met politiek en jong zijn heel goed samen kunnen gaan. Politiek is niet iets van duffe grijze muizen in Den Haag die praten over zaken die te saai zijn om je er druk over te maken. De politiek gaat over dingen die jou persoonlijk aangaan en waar je elke dag mee te maken hebt. Maar, het allerbelangrijkste is: je kan er zelf invloed op uitoefenen!
De volgende plaatsen vallen, onder andere, onder de Jonge Socialisten Rijnmond: Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, de Drechtsteden, Krimpenerwaard, Gouda, Hoeksche Waard, Gemeente Nissewaard, Goeree-Overflakkee, Gemeente Albrandswaard en Capelle aan den IJssel.

Voorzitter

  • Sandro KovacicSandro KovacicVoorzitterMailBeste kameraden mijn naam is Sandro Kovacic (1997) en ik neem de verantwoordelijkheden van het voorzitterschap op mij. Om aan een eerlijke toekomst te werken ben ik in 2017 lid geworden van de Partij van de Arbeid. Namens PvdA Krimpenerwaard ben ik tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 benoemd tot burgerraadslid. Daarnaast heb ik vorig jaar al in het JS Rijnmond bestuur gezeten als bestuurslid Politiek. Dit jaar tracht ik met ons bestuur de volgende vier grote ambities uit te voeren: (1) wekelijks een activiteit; (2) commissies opzetten; (3) de vereniging professionaliseren; (4) meer gezelligheidsactiviteiten.

Secretaris & vicevoorzitter

  • Renske HeringaRenske HeringaSecretaris & vicevoorzitterMailBeste kameraden! Mijn naam is Renske, 24 jaar oud en op dit moment in mijn vierde jaar van de Willem de Kooning Academie. Na een prachtig eerste jaar als bestuurslid ‘campagne’ ben ik dit jaar doorgegaan, ditmaal als Secretaris & vicevoorzitter. Met al mijn ervaring en wijsheden van het afgelopen jaar hoop ik er dit jaar nogmaals een geslaagd jaar van te maken waar we meer gaan borrelen en elkaar gaan zien maar ook dingen gaan leren en op elkaar aan kunnen. Onze regio is zo veel gezellige leden rijk die na al die vele corona maanden snakken naar verbondenheid. Hopelijk kan ik hier aan bijdragen.

Penningmeester

  • Anne de VriesAnne de VriesPenningmeesterBeste kameraden! Mijn naam is Anne de Vries, ik ben 22 jaar en ben bezig met een master in econometrie en een master in economie aan de Erasmus Universiteit. Dit jaar mag ik voor de tweede keer als penningmeester deel uitmaken van het bestuur van de Jonge Socialisten Rijnmond. Meer dan vier jaar geleden ben ik lid geworden van de JS omdat ik Nederland steeds meer gericht zie worden op de grootte van de koek, terwijl de verdeling ervan vergeten wordt. Daarnaast zie ik dat de samenleving voortdurend meer gepolariseerd raakt. Ik denk dat PvdA als brede volkspartij, gericht op samen elkaar helpen, deze problemen kan oplossen. Ik heb zin om met de JS en met gezelligheid daaraan verder te werken!LinkedIn

Bestuurslid Communicatie

  • Wouter BoenderWouter BoenderBestuurslid communicatieMailBeste kameraden! Ik ben Wouter, ik ben 20 jaar oud en Ik zit in mijn 2e jaar van de bachelor bestuurskunde aan de universiteit Leiden. Dit jaar mag ik aan de slag als bestuurslid communicatie voor de JS, en het is dus mijn taak om iedereen van onze projecten op de hoogte te houden. Ik ben sinds begin dit jaar lid bij de JS en de PvdA, ik ben actief geworden omdat ik geloof dat we samen en sociaal sterker staan en omdat ik de JS daarbij kan helpen! Ik heb er zin in!

Bestuurslid Campagne

  • Ahmed HafezAhmed HafezBestuurslid CampagneMailIk ben Ahmed Hafez, 25 jaar en kom uit het mooie zuiden van Rotterdam. Hier doe ik de master bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit en ben ik sinds een jaar lid van de JS. Sinds lange tijd heb ik interesse in de politiek en wil ik jongeren enthousiast maken hiervoor en hen een omgeving bieden waarin zij kunnen sparren over allerlei relevante thema’s en wij ons geluid kunnen laten horen aan het wijdere publiek. Ik geloof dat dit het beste kan met behulp van commissies waarin we vaardigheden kunnen opdoen, een hechtere band creëren en zo actief kunnen worden in de politiek. Daarnaast ben ik sinds augustus verantwoordelijk voor de campagne in verband met de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Hier kunnen we grote winst boeken en Rotterdam weer sterker en socialer krijgen. Uiteraard zijn we er ook om drankjes te doen en te debatteren over van alles, kom vooral langs!

Profielen

  • Dominique JongbloedDominique JongbloedBestuurslid maatschappijMailBeste Kameraden, mijn naam is Dominique Jongbloed en ik ben 24 jaar oud. Ik studeer op dit moment Onderwijsassistent op het MBO. Ik heb de schone en eervolle taak gekregen om het dossier ‘maatschappij’ op mij te nemen. Na 3 maanden actief lid van de JS, merk ik dat alles mogelijk is binnen de JS als je maar gelooft! Zelf wil ik als maatschappij heel Rijnmond betrekken. Daarom doe ik meer dan maatschappij! Naast dat zet ik me in voor ‘Rijnmond on Tour’, waarbij we elke grote stad in Rijnmond gaan bezoeken met een maatschappelijk thema. Daarnaast zet ik me ook in voor de LHBTQIA+ community! Ik ben altijd lekker druk rond om de maatschappelijke onderwerpen en ik hoop dat in mijn half jaar tijd ik veel kan bereiken voor iedereen in heel Rijnmond.

Bestuurslid Maatschappij

Bestuurslid Politiek

  • Said OrafaSaid OrafaBestuurslid politiekMailBeste Kameraden, mijn naam is Said Orafa en ik vervul aankomend jaar de rol van bestuurslid Politiek. Ik ben in 2018 lid geworden van de Partij van de Arbeid om bij te dragen aan een sociale politiek, en ben sinds 2019 met veel plezier actief binnen de JS. Ik ben 20 jaar oud en ben naast mijn bestuurlijke taken bezig met de studie Rechtsgeleerdheid in Leiden. Ik hoop dit jaar de politieke interesse onder onze leden te vergroten en jongeren te activeren in de lokale politiek. En natuurlijk blijft gezelligheid prioriteit!