Over ons

Wij, de Jonge Socialisten Rijnmond, zijn een politieke jongerenorganisatie die graag duidelijk wil maken dat je bezig houden met politiek en jong zijn heel goed samen kunnen gaan. Politiek is niet iets van duffe grijze muizen in Den Haag die praten over zaken die te saai zijn om je er druk over te maken. De politiek gaat over dingen die jou persoonlijk aangaan en waar je elke dag mee te maken hebt. Maar, het allerbelangrijkste is: je kan er zelf invloed op uitoefenen!
De volgende plaatsen vallen, onder andere, onder de Jonge Socialisten Rijnmond: Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, de Drechtsteden, Gouda, Gemeente Nissewaard, Goeree-Overflakkee, Gemeente Albrandswaard en Capelle aan den IJssel.

Voorzitter

  • Andrej JosicAndrej JosicMailTelefoon06 40 57 35 19Mijn naam is Andrej Josic en ik ben op dit moment student economie aan de Erasmus Universiteit. De Jonge Socialisten en de PvdA zijn voor mij enorm belangrijk. Onze partij maakt zich hard voor solidariteit en gelijkheid in de samenleving. Als ik om mij heen kijk zie ik dat de kloof in kansen tussen arm en rijk alsmaar groter wordt. Dit is fout, en als sociaal-democraten verzetten wij ons hiertegen. Als voorzitter van de Jonge Socialisten in Rijnmond zal ik mijn stinkende best doen om ons geluid te laten horen in de Rotterdamse politiek. Mocht je meer willen weten over onze afdeling dan kun je mij altijd contacteren. Ik hoop je gauw te zien!

Secretaris & vicevoorzitter

  • Hevien DahlyHevien DahlyVice-voorzitter & secretarisHoi hallo! Mijn naam is Hevien en dit bestuursjaar ben ik de secretaris van onze afdeling. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar van het VWO en als ik de ellendige examenperiode overleef, zal ik in september een rechtenstudente zijn aan de Erasmus Universiteit. Voor mij is het nooit een optie geweest om de mensen in de samenleving die het wat moeilijker hebben te laten zitten. Om die reden ben ik lid geworden van de Jonge Socialisten. Met de gemeenteraadsverkiezingen die om de hoek staan te wachten, hoop ik meer jongeren warm te kunnen maken voor de politiek. Na 15 maart heb ik extra veel zin gekregen om samen met de JS de PvdA als een feniks uit haar as te laten herrijzen. De teloorgang van de sociaaldemocratie is naar mijn mening nog lang niet in zicht. Zie ik jullie de komende tijd bij een van de activiteiten van JS Rijnmond? Tot dan!

Penningmeester

  • Martijn MorsinkMartijn MorsinkPenningmeesterMijn naam is Martijn Morsink en ik ben komend jaar de penningmeester van de Jonge Socialisten Rijnmond. Ik heb net mijn bachelor Geschiedenis in de pocket en in september ga ik starten met de master Maatschappijgeschiedenis. Ik ben sinds 2015 lid van de PvdA, omdat ik gelijkheid en solidariteit binnen de samenleving belangrijk vind. Na het grote verlies van onze partij afgelopen maart is het nu tijd om vooruit te kijken. Komend jaar zijn er weer verkiezingen en wij moeten ervoor zorgen dat het sociaaldemocratische geluid van de jongeren goed is te horen in Rotterdam en omstreken. Daar gaan wij ons best voor doen! Op naar een jaar waarin politiek, goede discussies en plezier samengaan. Ik zie jullie graag op onze activiteiten!

Bestuurslid Campagne

  • Ghislain NoorlanderGhislain NoorlanderBestuurslid CampagneHoi kameraden, mijn naam is Ghislain, 24 jaar oud en wonende te Rotterdam. Inmiddels ben ik een afgestuurde politieke econoom. Nu ben ik ook met trots lid van de Jonge Socialisten en vind ik het een enorme eer onderdeel te mogen zijn van het bestuur op deze afdeling. Voor velen is het waarschijnlijk oud nieuws, maar politiek zit overal. Graag wil ik dat besef weer doen leven onder jongeren, of het nou middelbare scholieren van het vmbo, havo/vwo of studenten op het mbo, de hogeschool of de universiteit betreft. Het bewustzijn dat (lokale) politieke besluitvorming en de processen die daarmee gepaard zijn dichtbij is en ons allemaal direct en indirect aangaat, moet weer gaan groeien en opbloeien. Datzelfde geldt ook voor het geloof dat we met z'n allen daadwerkelijk, al is het in eerste instantie op geringe schaal, politieke agenda's kunnen beïnvloeden. Dat is absoluut niet makkelijk in mindere tijden zoals nu het geval is; succes kent namelijk vele vaders en mislukking is maar al te vaak een arme wees. Toch heb ik er het volste vertrouwen in dat we weer langzaam kunnen gaan bouwen aan de sociale idealen waar we voor staan en daar ga ik me ook, samen met de andere leden van het bestuur, keihard voor inzetten. Onthou: samen en verbonden zullen we altijd sterk staan. We gaan elkaar zien, tot snel! Groetjes, Ghislain

Bestuurslid Activiteiten

  • Reda de MeyerReda de MeyerBestuurslid ActiviteitenMailBeste leden, Ik ben Reda De Meyer, 17 jaar, en ik zal beginnen aan mijn tweede bestuursjaar. Ook dit jaar vervul ik weer de functie Algemeen Bestuurslid, maar dit jaar specifiek gericht op de portefeuille activiteiten. 21 maart is een datum die wij als bestuur met drie uitroeptekens ernaast in onze agenda moeten zetten, de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen. In dit nieuwe bestuursjaar moéten we alles geven om onze JS-stempel te drukken op deze verkiezingen, om onze moederpartij te helpen in deze moeilijke tijd. Daarnaast gaan we natuurlijk ook de nodige activiteiten organiseren dit jaar. Ik ben van plan om een bezoek te plannen aan het oude zwembad Tropicana, dat is omgezet in een duurzame Blue-centre, waar jonge ondernemers de kans krijgen om hun duurzame plannen te kunnen uitvoeren. Daarnaast zullen er nog activiteiten komen die te maken hebben met politiek, de Rotterdamse maatschappij en natuurlijk ook gewoon lol maken. Kortom, genoeg te doen dit jaar. Ik hoop jullie gauw te zien op één van de activiteiten!
Jonge Socialisten in de PvdA