Over ons

Wij, de Jonge Socialisten Rijnmond, zijn een politieke jongerenorganisatie die graag duidelijk wil maken dat je bezig houden met politiek en jong zijn heel goed samen kunnen gaan. Politiek is niet iets van duffe grijze muizen in Den Haag die praten over zaken die te saai zijn om je er druk over te maken. De politiek gaat over dingen die jou persoonlijk aangaan en waar je elke dag mee te maken hebt. Maar, het allerbelangrijkste is: je kan er zelf invloed op uitoefenen!
De volgende plaatsen vallen, onder andere, onder de Jonge Socialisten Rijnmond: Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, de Drechtsteden, Gouda, Gemeente Nissewaard, Goeree-Overflakkee, Gemeente Albrandswaard en Capelle aan den IJssel.

Voorzitter

  • Martijn MorsinkMartijn MorsinkVoorzitterMailTelefoon0623661232Mijn naam is Martijn Morsink en ik ben de nieuwe voorzitter van de Jonge Socialisten Rijnmond, een ware eer! Momenteel doe ik de master Maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ik ben sinds 2015 lid van de PvdA, omdat ik gelijkheid en solidariteit binnen de samenleving belangrijk vind. Na het grote verlies van onze partij afgelopen maart is het nu tijd om vooruit te kijken. De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur en wij moeten de komende maanden, in samenwerking met de afdeling en de fractie, laten zien dat de sociaaldemocratie in Rotterdam en omstreken leeft! Dat kunnen wij! Naast campagnevoeren gaan we natuurlijk ook zat andere leuke en interessante dingen doen. We gaan bijvoorbeeld verschillende maatschappelijke organisaties in Rotterdam bezoeken en er zijn maandelijkse borrels op ons gezellige partijkantoor! Ik hoop jullie allemaal snel te zien!

Secretaris & vicevoorzitter

  • Hevien DahlyHevien DahlyVice-voorzitter & secretarisHé kameraden, mijn naam is Hevien en dit bestuursjaar ben ik de secretaris van onze afdeling. Sinds dit collegejaar studeer ik rechten aan de Erasmus Universiteit. Voor mij is het nooit een optie geweest om de mensen in de samenleving die het wat moeilijker hebben te laten zitten. Om die reden ben ik lid geworden van de Jonge Socialisten. Met de gemeenteraadsverkiezingen die om de hoek staan te wachten, hoop ik meer jongeren warm te kunnen maken voor de politiek. Na 15 maart heb ik extra veel zin gekregen om samen met de JS de PvdA als een feniks uit haar as te laten herrijzen. De teloorgang van de sociaaldemocratie is naar mijn mening nog lang niet in zicht en daar gaan wij onze stinkende best voor doen! Zie ik jullie de komende tijd bij een van de activiteiten van JS Rijnmond?

Penningmeester

  • Reda de MeyerReda de MeyerPenningmeesterMailBeste leden, Ik ben Reda De Meyer, 17 jaar, en ik zal beginnen aan mijn tweede bestuursjaar. Ook dit jaar vervul ik weer de functie Algemeen Bestuurslid, maar dit jaar specifiek gericht op de portefeuille activiteiten. 21 maart is een datum die wij als bestuur met drie uitroeptekens ernaast in onze agenda moeten zetten, de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen. In dit nieuwe bestuursjaar moéten we alles geven om onze JS-stempel te drukken op deze verkiezingen, om onze moederpartij te helpen in deze moeilijke tijd. Daarnaast gaan we natuurlijk ook de nodige activiteiten organiseren dit jaar. Ik ben van plan om een bezoek te plannen aan het oude zwembad Tropicana, dat is omgezet in een duurzame Blue-centre, waar jonge ondernemers de kans krijgen om hun duurzame plannen te kunnen uitvoeren. Daarnaast zullen er nog activiteiten komen die te maken hebben met politiek, de Rotterdamse maatschappij en natuurlijk ook gewoon lol maken. Kortom, genoeg te doen dit jaar. Ik hoop jullie gauw te zien op één van de activiteiten!

Bestuurslid Campagne

  • Ghislain NoorlanderGhislain NoorlanderBestuurslid CampagneHoi kameraden, mijn naam is Ghislain, 24 jaar oud en wonende te Rotterdam. Inmiddels ben ik een afgestuurde politieke econoom. Nu ben ik ook met trots lid van de Jonge Socialisten en vind ik het een enorme eer onderdeel te mogen zijn van het bestuur op deze afdeling. Voor velen is het waarschijnlijk oud nieuws, maar politiek zit overal. Graag wil ik dat besef weer doen leven onder jongeren, of het nou middelbare scholieren van het vmbo, havo/vwo of studenten op het mbo, de hogeschool of de universiteit betreft. Het bewustzijn dat (lokale) politieke besluitvorming en de processen die daarmee gepaard zijn dichtbij is en ons allemaal direct en indirect aangaat, moet weer gaan groeien en opbloeien. Datzelfde geldt ook voor het geloof dat we met z'n allen daadwerkelijk, al is het in eerste instantie op geringe schaal, politieke agenda's kunnen beïnvloeden. Dat is absoluut niet makkelijk in mindere tijden zoals nu het geval is; succes kent namelijk vele vaders en mislukking is maar al te vaak een arme wees. Toch heb ik er het volste vertrouwen in dat we weer langzaam kunnen gaan bouwen aan de sociale idealen waar we voor staan en daar ga ik me ook, samen met de andere leden van het bestuur, keihard voor inzetten. Onthou: samen en verbonden zullen we altijd sterk staan. We gaan elkaar zien, tot snel! Groetjes, Ghislain

Bestuurslid Activiteiten

  • Amhar SyakibAmhar SyakibBestuurslid Activiteiten Beste kameraden! Aller eerst wil ik graag mijzelf aan jullie voorstellen, mijn naam is Amhar, ik ben 24 jaar en woon in Rotterdam. Jonge Socialisten & PvdA stelt de samenleving centraal en dit sluit goed aan bij mijn eigen normen en waarden. Jonge Socialisten is een organisatie waar ik graag deel van uit zou willen maken en mijn bijdragen aan zou willen leveren. Het is een grote eer om hier onderdeel te mogen zijn. Tijdens mijn afstudeerstage heb ik aan verschillende projecten meegedaan zoals Werk aan de Kade, Stage Alliantie & Street Food Tours (Ik kook, dus ik ben). Project Stage Alliantie & Werk aan de Kade biedt kansen aan jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt maar ook aan jongeren die minder moeite ervaren met het vinden van een stage. Het lijkt me leuk om deze ervaring samen met de JS te delen. Verder ben ik van plan om samen met JS een bezoek te organiseren met verschillende stichtingen in Rotterdam om hiermee ons netwerk te vergroten. Een goed netwerk biedt kansen en kennis. Daarnaast wil ik ook aantal activiteiten organiseren zodat jongeren steeds meer maatschappelijk en politiek betrokken. Hiermee kunnen we leuke gesprek gaan voeren met jongeren over verschillende onderwerpen zowel landelijk als regionaal Bella Ciao!
Jonge Socialisten in de PvdA